• 29th november 2011 - By Per Lundgren

  Sølv og bronse til Bergen Kickboxingklubb i VM! Morten Spissøy, Eirin Dale og Monica Engeset dro sammen med klubbtrener Kim Waardal til VM for å kjempe om tittelen i verdens mest prestisjefylte forbund WAKO. En uke med de aller fleste av verdens beste fightere samlet i samme hall. Det ble tøffe kamper, noen horrible dommeravgjørelser, gledesscener og tårer.

  Eirin Dale fikk med seg et VM-sølv til samlingen i sin tredje VM-finale på tre forsøk – en sterk statistikk selv om det hadde selvfølgelig vært ekstra «hyggelig» å kunne forsvare tittelen fra 2009. Morten Spissøy har kjempet internasjonalt i 17 år, og fikk endelig med seg en medalje fra VM til samlingen med EM-gull og bronser. En utrolig gledelig avslutning på en fantastisk karriere. Monica Engeset er med i sitt andre mesterskap. Det ble dessverre tap i første kamp etter et ran av dimensjoner fra dommerne. Men, hun har tidligere gått jevnt med både italieneren og ungareren som var i finalen i -50 kg i år, så det er nok ikke lenge før det vipper hennes vei :-)

  Lørdagen ble det holdt en galla med utvalgte finaler i semikontakt og fullkontakt. Morten Spissøy ble her hedret av sine gamle konkurrenter Roy Baker og Nikos Memmos. Mange av hans internasjonale venner og motstandere opp gjennom årene trakk opp på scenen i t-skjorter med Spiss sitt navn og hyllesten «Blitzing Everyone Since 1991» på. Klipp av øyeblikket finner du under:

   

  Norge fikk tilslutt 2 gull i fullkontakt, 1 sølv i semikontakt, 1 bronse i fullkontakt og 2 bronser i semikontakt.
  Under følger rapporter fra kampene.

  DAG 1

  Eirin Dale videre til kvartfinale etter 10-0 seier over Brasil. Møter Tyskland i morgen.
  Morten Spissøy videre til kvartfinale etter 15-5 seier over Hellas.
  Monica Engeset dessverre ute etter tap for Tyrkia etter et ran av dimensjoner. Uten å overdrive.

  DAG 2

  Eirin vinner kvartfinale mot Tyskland med 6 poeng. Senere på dagen venter Hellas i semifinalen. Eirin vinner med 3 poeng uten spesielt mye hjelp fra dommerne. Møter en gammel kjenning i finalen, italienske Luisa Gullotti fra VM-finalen for to år siden :-)

  Morten møter canadiske Jason Brown i kvartfinalen, og får sin revansj fra da han røk i VM i 2007. Vinner overbevisende 22-17. I semifinalen venter tøff motstand, ungarske Laszlo Gombos. Ligger jevnt til 5-5 i første runde, før Gombos drar fra. Bronse, og karrierens første VM-medalje til Morten!!!

  DAG 3

  Det er finaledag, og på andre siden står Luisa Gullotti. Samme motstander som for 2 år siden – den gang gikk Eirin seirende ut på sudden death. Gullotti er definitivt en av de sterkeste og mest komplette kvinnelige utøverne for tiden, og vinner grand champ etter grand champ på de store stevnene.

  Rundene er jevne. Første ender 3-2 til Eirin. Andre ender 4-5 til Gullotti. I siste runde leder Gullotti med to, men Eirin henter inn igjen poengene til stillingen 6-6 med 20 sekunder igjen av full tid. Så scorer Gullotti, og Eirin må begynne å presse… Med 3 sekunder igjen på klokken uten poeng må Eirin satse, presser Gullotti i et hjørne og angriper – men for langt ute. Blir kontret med et defensivt sidekick, og kampen er over. Stilling 6-8 til Gullotti, ny verdensmester. Sølv til Eirin i sin tredje VM-finale på tre forsøk.

  – Det var nok en helt ok kamp, men jeg følte ikke at jeg klarte å tyne ut mitt aller beste. Jeg er helt greit fornøyd siden jeg ikke legger noe press på meg selv om å slå hun til vanlig i andre stevner, så det burde jo ikke være annerledes bare for det det er VM. Jeg har jo bare slått hun en gang på alle kampene vi har gått. Men det var veldig nære…

   

  Finale Eirin Dale -55 kg

  Kvartfinale Morten Spissøy -74 kg

   

   

   

   

  Kommenter innlegget her

  Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på siden. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver.

 • Comments are closed.


Ad