• 2nd desember 2015 - By Webmaster1

  VM Dublin 2015 20


  Monica Engeset viser igjen at hun er i verdenstoppen i sin klasse. Hun kommer hjem fra sin tredje mesterskapsfinale på rad med sølvmedalje. Milton får bronse etter en tett kamp mot en tysk kjenning i semifinalen. Les rapport fra alle dagene her.

   

   

  Utøverene fra Bergen Kickboxingklubb:

   

  DAG 1 – Tirsdag 24.11.

  Shahwali gjør jobben sin i dag og slår Frankrike 3-0 i 8-delsfinalen. Torsdag venter Polen i kvartfinalen.

  Monica, Johan, Milad og Marius går også sine første kamper onsdag.

   

  DAG 2 – Onsdag 25.11.

  Milad får walkover i første kamp da India har trukket hele laget sitt. Møter Great Britain i kvartfinalen torsdag.

  Milton vinner 3-0 mot Frankrike og møter Ukraina torsdag.

  Marius møtte regjerende Verdensmester Edouard Bernadou fra Frankrike og tapte 3-0 i en kamp der Marius ga alt til siste slutt. En absolutt godkjent kamp.

  Monica vinner en jevn og spennende kamp 5 – 4 mot Bulgaria, og møter Irland i semifinalen på fredag.

  Johan taper en jevn og spennende kamp mot Tyrkia. Stillingen blir 7-8 i siste sekund, som Johan ikke klarer å hente inn igjen før tiden går ut.

   

  DAG 3 – Torsdag 26.11.

  Milad møter en god motstander i Sam Sparks fra GB, og taper kvartfinalen 2-12. Litt høye skuldre gjør at han kommer litt sent i gang, men denne motstanderen er langt fra uslåelig ved neste møte. Milad håndterer tapet godt og ser allerede fremover mot neste sesong. Godkjent kamp i sitt første seniormesterskap.

  Milton slår seg til semifinale etter en overbevisende 3-0 seier mot 182 cm høye Serhii Savenko fra Ukraina. Milton timet avstanden til Ukraineren bra med flere klokkeklare treff som også sendte Ukraineren i bakken. Fredag venter Kian Golpira fra Tyskland i semifinalen.

  Shahwali møtte en lynhurtig polakk i dagens kvartfinale, som han slo 2-1 i september under Scandinavian Open. Denne gang trakk polakken det lengste strået dessverre og Shahwali tapte 3-0. En kontroversiell dommeravgjørelse som ga Shahwali minus poeng gjorde det for vanskelig for han å hente seg inn igjen. Det er utrolig små marginer når man er på dette høye nivået og dessverre så var de ikke på Shahwalis side – til tross for at han gjør en godkjent kamp.

   

  DAG 4 – Fredag 27.11.

  Monica vant en uhyre spennende kamp 4 – 3 på sudden death (første treff vinner) etter at ekstraomganger og full tid var over mot irske Bo Mangan. Det var 0-0 i begge første rundene før den irske jenta fikk en 2-0 ledelse siste runde. Monica hentet seg inn og utlignet til 2-2 rett før slutt. I ekstraomgangen på ett minutt ble det en treff hver og 3-3. Kampen blir da avgjort på sudden death. Bo angriper med en blitz med armene, men Monica fikk inn en sidekick som stoppet henne og gikk dermed til finalen der hun møter regjerende verdensmester fra Italia. Monica tapte VM-finalen mot henne for 2 år siden og er klar for å revansjere tapet fra 2013.

  Milton møtte i dag tyske Kian Golpira i semifinalen i fullkontakt. De to har møttes 4 ganger før, og 2 ganger har Milton vunnet. Sist var i fjorårets EM.
  Det var en uhyre spennende kamp i dag der vi fikk se kickboxing på sitt beste. Kampen er jevn i første runde, før Milton i andre runde får et lite poengmessig overtak. I begynnelsen av 3. runde får tyskeren noen gode treffer med sweep og spark slik at kampen snur i tyskerens favør. Det var ufattelig spennende og jevnt, men det var dessverre tyskeren som vant med ett treff mer hos to av dommerne. Det ble et 1-2 tap til Milton. Alt i alt er coach Felipe Valdes utrolig fornøyd med innsatsen, og Milton gjør en av sine beste kamper mot tyskeren. Tyskeren fikk kanskje litt godt betalt for treffene sine i motsetning til Milton. Dermed har vi sikret oss en velfortjent bronsemedalje etter 3 tøffe kamper. Da er det bare å jobbe videre med tingene han kan og som fungerer mot de aller beste. Dette har vi troen på, for han holder et skyhøyt nivå blant de aller beste i verden.

   

  DAG 5 – Lørdag 27.11.

  Monica møter italienske Giulia Cavallaro i finalen i -50 kg pointfighting. Cavallaro har 3 VM-gull og 2 EM-gull på rad. Hennes forser er styrken i den fremste foten, og at hun legger et enormt press på motstanderene sine for å få de ut av balanse. Hun er kjent som en «terrier» som vil angripe. Det blir dessverre tap 2-12 for Monica.

  «Jeg går en veldig bra første runde og leder 2-1, helt etter planen. Jeg vet hun er en knallsterk fighter som går mye på vilje og holder mye press. Dette klarer jeg å utnytte til min fordel. Tidlig i andre runde får jeg en smell i ansiktet som setter meg litt ut. Jeg brakk nesen tidligere i høst, og deretter brakk jeg den opp igjen for 20 dager siden. Man kan være etterpå-klok og si at man burde tatt en timeout her, for etter denne smellen er jeg ikke helt tilstede og roter bort både det offensive og det defensive. Utrolig skuffet over å ikke stå på toppen av podiet i år, men jeg er samtidig utrolig stolt over å stå i en mesterskapsfinale for tredje år på rad! Neste år er jeg tilbake og da blir det gull», forteller Monica.

  «Monica møter tre ganger verdensmester, det er i seg selv en vanskelig oppgave, de har møtt hverandre mange ganger og resultatet i dag er rettferdig. Alt i alt er det et fantastisk mesterskap for Monica, hun har vært i mesterskapsfinale tre år på rad» sier landslagstrener Gianpaolo Calajò.

   

  Hele klubben står samlet bak alle våre talenter og erfarne utøvere som har representert klubben på en fantastisk måte. Vi er stolte og takknemlige for jobben dere har gjort i hele år.

  Vi gleder oss til 2016!

  – Bergen Kickboxingklubb

   

   

   

  Kommenter innlegget her

  Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på siden. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver.

 • Comments are closed.


Ad