• 9th april 2016 - By Webmaster1

  NM 2016 Bergen KBK 9

  Resultatene fra årets NM gav stort utbytte på tross av en liten tropp. 6 utøvere reiste til Tromsø og kom hjem med 5 gull og en bronse – og herrenes kongepokal!

   

  Pointfighting

  Johan Hjelmervik (-74) vinner semifinalen 6-4. I finalen møter han en god utøver fra Porsgrunn. Her ser vi klassetendenser av Johan som lagde et show uten like foran flere hundre mennesker. En flott kamp og overlegen seier med 10 poengs overvekt av vår landslagsutøver som viste høy internasjonal klasse. I tillegg velger NKBF å tildele Johan herrenes kongepokal. Dette er første gang en mannlig pointfighter får tildelt prisen uten å vinne eller delta i flere grener. En meget positiv utvikling for sporten, og en bekreftelse på at Johan har tatt store steg nivåmessig de siste årene.

  NM 2016 Bergen KBK 16 Johan kongepokal Eirik
  En stolt forbundspresident med årets mannlige kongepokalvinner

   

  Monica Engeset (-55) vinner komfortabelt med 20 poengs overvekt mot en jente fra Hamar. Hun traff med minst 5 spark mot hodet som ga 2 poengere. En overlegen seier av en av verdens beste pointfightere.

  Tiril Skjolden (jr -65) møter en utøver fra Tjeldsrup. Det var en spennende og underholdende kamp som Tiril hadde ledelse under hele kampen men jenten fra Tjeldsrup ga seg ikke. Det endte med 3 poengsovervekt etter full tid og gratulerer til vår nybakte norgesmester i junior klassen.


  Lettkontakt

  Gabrielius Savickas (ungdom -69) er spådd en stor fremtid innen kickboxing og er muligens en av de største talentene klubben har hatt. Bare 13 år gammel og født og oppvokst i Litauen så har han vist en treningsvilje innen denne sporten som jeg ikke har sett maken til. Han gikk en strålende semifinale og slo en utøver fra Kristiansand 2-1. I dag møtte han regjerende norgesmester (og norgesmester i karate) fra Tønsberg Kickboxing. Til tross for at Gabrielius var 2 år yngre så gikk han ut med ingen respekt og traff på det som ble slått. En flott kamp av Gabrielius som vinner komfortabelt til tross for at dommersifrene ble 2-1 til Gabrielius etter blant annet minus poeng pga. for hard kontakt. Vi gleder oss til fortsettelsen ?

  Silvino Almeida (-84) møter 2 utøvere i går som han begge slår komfortabelt 3-0. I finalen møter han Cato Skjelbred fra Horten kickboxing. Cato som har lang erfaring blir tatt på sengen av Silvinos fysikk og slagkraft. Han blir presset bakover i hele kampen av Silvino. En komfortabel seier av Silvino til tross for at han fikk minus poeng for hard kontakt. Vår portugisiske venn har kun vært i klubben i 15 måneder og rukket å vinne flere stevner. Dette er desidert det største høydepunktet og veien til fullkontakt/K1 er et hakk nærmere.


  Fullkontakt

  Marius Sjursæter (-71) vinner enkelt 3-0 i kvartfinalen og virker avslappet og god. I dag fikk han det tøffere og møtte Patrick Straume i semifinalen. Det var en meget jevn kamp til siste sekund da den ene dommeren ga Patrick seieren med ett treff mer og dermed 1-2 tap. Marius gjorde en kjempe innsats og vi håper dette kan gi en positiv effekt for Marius sin videre satsning internasjonalt. Bronse til Marius og gratulerer til Patrick Straume fra Fana som til slutt ble Norgesmester?

   

  Gratulerer til alle fighterne med strålende prestasjoner og resultater!

  – Coach Felipe Valdes

   

   

  Kommenter innlegget her

  Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på siden. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver.

 • Comments are closed.


Ad