• 20th juli 2011 - By Per Lundgren

  9. – 17. juli var Morten Spissøy og Kim Waardal invitert til Hellas for å undervise på en gresk treningsleir, hvor også Eirin Dale, Monica Engeset og Ida Abrahamsen deltok.

  De norske utøverne har gjennom årene knyttet et tett bånd med den Athen-baserte klubben Icaros, som drives av Mortens tidligere rival Nikos Memmos. De to har knivet om plasseringer i -74 kg klassen i mange år, hvor Morten blant annet trakk det lengste strået i semifinalen i EM i 2006, og i en av VM pro. tittelkampene sine. Nikos, en eksepsjonelt teknisk sparker og en legende i semikontakt, gikk sin siste kamp i EM i fjor på hjemmebane i Hellas. Der gikk han til topps i et mesterskap for første gang som en utrolig avslutning på 27 år som fighter.

  Fra erfaring vet vi at den greske leiren er hard, men holder veldig høy standard. Kim, Morten, Eirin og Ida deltok her i fjor som oppkjøring til Combat Games i Kina. Et utrolig flott hotellområde på fastlandet 3 timer fra Athen utenfor byen Patra. Fine rom, matter i treningslokalet i kjelleren på hotellet, stort utvalg i 3 daglige buffeter, basseng og 50 meter til stranden. Trening i varmen tar riktignok litt tid å venne seg til for nordmennene med 39 grader ++ enkelte dager. Sportsdrikke og rene t-skjorter er et must her.

  Grekerne har tre økter for dagen: En fysisk morgenøkt med løping og styrke klokken 8, en teknisk økt klokken 12 og en sparringsøkt klokken 17. Morten og Kim underviser i armer og bevegelse i 45 minutter av den tekniske økten, mens Nikos kjører utøverne hardt i sparketeknikker de resterende 45. Selv om vi bare kan drømme om beinkontroll som Nikos, får vi øvelser som er vanskelige men gjennomførbare. Han har respekt for at utøvere er forskjellige, men det er ingen ‘kjære mor’ i tilbakemeldingene. Du får ikke «YES! Perrrrrfect!» før du faktisk får det til.

  Sparringsøktene er ganske enkelt fantastiske. Nivået og antallet på jentene varierer fra år til år, men juniorlaget med gutter som Nikos har bygget opp er sterkt, og det blir enormt spennende å se når disse 15 – 18-åringene for alvor begynner å hevde seg i seniorklassene. Fighterne hans er enormt raske og dyktige med armene. Siden Nikos er instruktøren deres kan stort sett alle selvfølgelig sparke godt også, men det er først og fremst hurtigheten som imponerer. Guttene er unge og tekniske, og for jentene blir ikke størrelsen et problem. En helt unik mulighet for sparring i verdensklassen – i sommerferien!

  En utrolig opplevelse. Vi er veldig takknemlige overfor Nikos Memmos for gjestfriheten, genuin varme og glede over å kunne hjelpe. Vi håper Morten og Kim har gitt noe tilbake til grekerne også, og det er ikke rent umulig at Morten vil bli blitzet i senk av greske unggutter i nær fremtid :-)

  Sportslig hilsen,
  Morten Spissøy
  Eirin Dale
  Kim Waardal
  Monica Engeset.

  Kommenter innlegget her

  Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på siden. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver.

 • Comments are closed.


Ad