• 11th mars 2015 - By Webmaster1

  Irish Open 2015

  Irish Open har blitt arrangert i 22 år, og satte igjen ny rekord i antall påmeldinger med over 3600 registreringer. Stevnet har flest deltakere i pointfighting, og samler definitivt verdens beste utøvere i denne grenen. Stevnet har også store påmeldinger i lettkontakt og musical forms. I år var det også over 100 deltakere påmeldt i fullkontakt. Totalt ble det 1 gull, 3 sølvmedaljer og 4 bronsemedaljer under årets Irish Open.

   

  POINTFIGHTING

  Vi deltok med tre rutinerte landslagsutøvere. Monica Engeset (-50 kg) hentet hjem bronse her i fjor, og tok nå ett steg nærmere å vinne det mest prestisjefulle stevnet i verden. Monica kjempet seg gjennom tre innledende kamper i sortbelteklassen som hadde 21 deltakere. I semifinalen vant hun over italienske Giulia Baffelli som slo ut italieneren som har vunnet EM og VM 5 år på rad. I finalen må Monica gi tapt for den engelske rivalen Shannon Ryan og får sølvmedalje. Stillingen ble tilslutt 7-9 etter å ha hentet mange poeng på slutten før tiden rant ut.

  Johan Hjelmervik deltok i -74 og -69 kg, men møtte tøff motstand i innledende kamper. I -74 går han en god kamp mot en italiener som har landslagsplass. I åpen klasse får han walkover innledende runde før han møter verdens- og europamesteren fra Ungarn.

  Milad Henriksen deltar i sitt første stevne som landslagsutøver. I -69 går han en knallbra kamp mot en lynrask italiener, men taper oppgjøret. I -63 vinner han et spennende oppgjør mot Belgia og viser hvor lynrask han kan være. I kvartfinalen møter han en veldig god men ukjent italiener for oss som vinner med 10 poeng til slutt.

  Vi hadde også med fire juniorutøvere i pointfighting som deltok internasjonalt for første gang. Noen av de hadde bare gått et par norgescupstevner tidligere, og alle hentet hjem medaljer! Håvard Kyvik (16 år) deltok i hvitbeltekategorien for nybegynnere for seniorer. Han vant 4 kamper og fikk gull i -80 kg for voksne i sitt første internasjonale stevne! Han deltok også i junior og grønnbelte.

  Rebecca Erchinger (18 år) vant to kamper og fikk bronse i grønnbelteklassen for seniorer. Hun tapte knepent semifinalen i et norsk oppgjør i -65 kg. Hun deltok også i junior sortbelte for å få kjenne på det internasjonale nivået, men tapte for ungarernes landslagsutøver i -50 kg som deltok i EM i fjor.

  Tvillingene Trym og Loke Sivertsen er 14 år gamle og deltok i juniorklassen for 13-15 år. Loke vant bronse i -69 kg for hvitbelte/nybegynnere, og Trym fikk sølv i hvitbelte/nybegynnere -63 kg. I sortbelteklassen for viderekomne møtte begge for tøff motstand i veldig gode utøvere fra USA. Vidar Kaastad trener lettkontakt men går også pointfighting på norgescupene, og deltok i hvitbelteklassen pf for å få mest mulig kamper.

  Alle utøverne fikk gått jevne og spennende kamper mot utøvere på sitt nivå og gjorde veldig gode prestasjoner til tross for liten stevneerfaring. Vi er kjempestolte!

   

  LETTKONTAKT

  Vidar Kaastad kjempet seg til kvartfinale i svart belte – 74 kg lettkontakt etter en innledende seier, taper for Italia.

  Joakim Ellingsen (17 år) taper innledende kamper i lettkontakt senior.

   

  FULLKONTAKT

  Alle våre utøvere i fullkontakt har mye kamperfaring. Shahwali og Milton er landslagsutøvere som har deltatt i mesterskap, mens Marius har som mål å kvalifisere seg til VM i Irland.

  Shahwali Firouzadeh (-57 kg) taper en jevn finale mot Polen. Det ble seier i kvartfinale mot Irland og overlegen 3-0 seier mot England i semifinalen. Han får dermed en fortjent sølvmedalje etter 3 meget godkjente kamper.

  Marius Sjursæter (-71 kg) vant 3-0 mot Thomas Hughes fra USA i kvartfinalen men taper en uhyre jevn semifinale mot Englands Stephen Murphy. Marius leder gjennom hele kampen men taper med ett treff på slutten av 3. runde og får dermed bronse.

  Milton Gallareta (-63,5) taper semifinalen mot Polen og får dermed bronse. Cedric Escamez (-75 kg) taper innledende kamp mot polske Michal Ciach 0-2. Meget jevn kamp som Cedric uheldigvis ikke klarte å dra helt i land, som han ledet gjennom hele kampen.

   

  Coacher var Bård Trones, Felipe Valdes og Eirin Dale.

   

  Kommenter innlegget her

  Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på siden. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver.

 • Comments are closed.


Ad