• 6th oktober 2015 - By Webmaster1

  Monica

  Syv norske pointfightingutøvere deltok i Flandern International Kickboxing Cup i Beveren, Belgia. Landslaget stilte med tre utøvere fra Bergen: Monica Engeset, Johan Hjelmervik og Milad Henriksen. I tillegg deltok Rebecca Erchinger fra Bergen Kickboxingklubb.

  Flandern International Kickboxing Cup er en prestisjefull turnering hvor at alle de beste nasjonene alltid er representert og bruker dette som en viktig del i mesterskapsoppkjøringen sin. For norske utøvere innen pointfighting så er turneringen også en av sesongens kvalifiseringsturneringer til årets VM.

  Monica Engeset deltok i både -50 kg og -55 kg. Monica brakk nesen på landslagssamling for fire uker sidan og fekk derfor dispensasjon til å konkurrere med plastvisir. Dette visiret avgrenser også oksygeninntaket noe og gjør det tyngre å gå kamp.

  På tross av denne ulempen gjorde Monica en god turnering og kjempet seg til finale i -50 kg. Her møtte hun Anna Sophie Kreiss fra Tyskland. Dette er en utøver Monica vanligvis vinner over, men en taktisk god kamp av Kreiss og en litt meir forsiktig Monica grunnet nesebruddet & visiret gjorde at tyskeren fikk kampen inn i sin retning. Tyskeren ledet 7-4 til pause og i andre omgang måtte Monica ta større sjanser. Tyskaren var derfor oppe i en sekspoengs ledelse, men Monica hentet inn to poeng mot slutten slik at sluttresultatet ble 16-12 i tyskerens favør. Likevel en flott prestasjon av Monica med sølv i denne vektklassen.

  Johan Hjelmervik, Milad Henriksen eller Rebecca Erchinger klarte ikke å kjempe seg til medalje denne gang, men alle gjorde gode kamper og fine prestasjoner i løpet av turneringen. Det er likevel verdt å nevne at i -74 kg gikk Johan Hjelmervik heit jevnt med sølvvinnar fra VM 2013 og EM 2014 Timmy Sarantoudis fra Tyskland. Oppsummert var det en bra turnering med mange gode erfaringer for vårt unge landslag innen pointfighting.

   

   

  Kommenter innlegget her

  Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på siden. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver.

 • Comments are closed.


Ad